Rusugigi's Weblog

Just another Word Press.com weblog

După eclipsă…

leave a comment »

La început am auzit la ştiri…apoi fata care vinde flori mi-a atras atenţia fluturându-mi în faţa ochilor un ziar pe care scria cu litere de o şchioapă despre eclipsa de azi… Mai apoi desigur o goana bezmetică cu motorul turat la maxim când îmi spuneam…e eclipsă ….poate că a început deja …şi numai ţipătul păsării de pradă ce mă însoţea de undeva de sus şi se izbea în copacii contorsionaţi de la marginea drumului….tremura încă în aerul încărcat şi…. mirosul de praf încins care acoperea urma luminii filtrate de soarele bolnav . Ajuns în oraş ..linişte începea să doară. Fata de la cere îmi cumpăram florile alerga spre piaţa centrală şi –mi flutura cu mâna o sticlă de la masca de sudură şi în spatele ei , chinuit de gută, ultimul pantofar din oraş ,şontâc…şontâc pe urma eclipsei sau a fetei .

Am închis uşa în urma mea şi culorile care afară o luaseră razna au prins a se mai linişti . Fetelor le-am spus să nu cumva să se uite la soare…e doar o amărâtă de eclipsă le-am repetat şi apoi cu ochii ţintă la bulele ce urcau în paharul de apa minerală mi-am amintit de cealaltă …din 1999 …Banca din lemn proaspăt geluit de sub nuc şi berea rece ca gheaţa…şi râsetele îngroşate ale prietenilor de atunci şi lumina putredă ce însângera livada poleindu-ne într-un amurg căzut prea devreme în crucea zilei .

…Mai vreau bere…ţipa unul dintre ei…măcar să fie una rece pentru afurisita asta de eclipsă …sughiţa el …şi eu…..nu te grăbi ,mai e una peste vreo 82 de ani…şi păsările ţipau de teamă ..şi ei se învineţeau de atâta râs…

Atunci am priceput de ce în vechime lumea se temea de eclipse. Veneau ca un fel de moarte în miezul zilei şi nu ştiau…nu puteau şti dacă şi când şi cum ar mai putea-o lua de la capăt .

Eclipsa de acum era una pitică .N-avea rost să o mai pun la suflet .În Nord ..la noi doar 31 % …şi ochelarii speciali de privit în soare stau încă cuminţi în sertar.

Ascult Bonnye Tyler şi îmi torn din sticla cu ochii la spuma ce creşte ca o umbră pe pahar..

„O data in viaţă am simţit iubirea
Dar acum sunt doar fărâmiţat
Nu pot face nimic
O eclipsa totala de inimă
Nimic nu pot spune
O eclipsa totala de inimă…. „

Slavă Domnului…îmi zic …Slavă Domnului…de fapt niciodată n-am putut privi vreo eclipsă ; dar de trăit…ei…da…de trăit le-am cam trăit pe toate…

Written by Rusu Gigi

august 3, 2008 la 8:58 pm

Publicat în Insomnii în doi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: